Hoekske B - De Koekoek 6-1

8’ Hoekschop voor Hoekske, Koekoek krijgt de bal niet weg. Dries brengt terug voor maar Jan kan er net zijn hoofd niet tegen zetten. 17’ Mathijs vanop rechts met een hoge voorzet naar de 2de paal, Dries is goed gevolgd en kopt binnen. 1-0. Na de spelhervatting recupereert Dries de bal op het middenveld, ziet de keeper nog uit doel staan en trapt vanop zo’n 45m over de keeper in doel. 2-0 (18’). 23’ Brasil rukt op langs links, snijdt naar binnen en trapt van net buiten de baklijn in de korte hoek binnen. 3-0. 25’ Ben stuurt Wouter de baklijn in, de keeper komt uit maar is te laat en haalt Wouter onderuit. Penalty. Borke trapt beheerst de 4-0 in de linker hoek binnen. Hoekske is baas en beslist in 10 wervelende minuten de wedstrijd. 30’ Fout van Davy in het middenveld. Vrij trap van een 25m maar Colin gaat goed plat. 31’ Dries legt terug voor Mathijs, Mathijs trapt over. 37’ Dries houdt de keeper en de Koekoek verdediger op de rand van de grote baklijn bezig, Wouter neemt over en trapt in het lege doel binnen. 5-0. 42’ Nu is het Wouter die Dries vrij speelt maar Dries besluit dit maal over. 45’ Hoekschop Koekoek wordt net voor rust naast gekopt.

Ons B-elftal speelt een zeer goede eerste helft en is koelbloedig voor doel met 5 mooie doelpunten als gevolg.

50’ Davy wordt onderuit gehaald halverwege de Koekoek helft. Ben zet zich achter de vrije trap en trapt hard in de linker beneden hoek binnen. 6-0. 58’ Borke stuurt Dries diep, zet voor, de kopbal van Wouter wordt gepakt door de keeper. 68’ Koekoek met gevaar in de kleine baklijn. Colin lost de bal en in 2de instantie heeft hij bal en been vast. Penalty volgens de scheids. Maar Colin kiest de goede hoek en redt de penalty en heeft nog een schitterende save klaar om ook de rebound uit het doel te weren. 74’ Vrijtrap voor Koekoek net buiten de baklijn, maar in de muur. 85’ Ben met een verre vrije trap. Bart kopt aan de 2de paal naast. 90’ In de laatste minuut lukt het uiteindelijk toch voor Koekoek om de eerredder nog binnen te trappen en is 6-1 de einduitslag.

Hoekske B speelt een zeer volwassen wedstrijd. Geeft zelf weinig weg en creeert zelf ook genoeg kansen om doelpunten te scoren. Een zeer verdiende overwinning tegen Koekoek die niet meer verloren had sinds 14 okt 2023. Inderdaad tegen Hoekske B.

Opstelling: Colin, Jelle, Tom (46’ Bart), Brasil, Ben, Jan (82’ Peter), Davy, Wouter, Borke, Dries (65’ Siegfried) en Mathijs.