Red star – Hoekske 4-2

De eerste kansen in deze derby waren voor Hoekske. 2’ poging Cox L. redding van de keeper, in de rebound schot van Van de Mert en opnieuw redding van de keeper. Zesde minuut en een eerste keer Red Star, een soort lobbal valt boven op de lat. Enkele minuten later terug Hoekske, de poging van Mertens werd voor de lijn weggewerkt en een schot van Van de Mert wordt door de doelman nog net in corner verwerkt. Elfde minuut en een vrijschop van Mertens gaat net over doel. Red Star knokte zich terug in de wedstrijd en na een verre ingooi die doorgekopt werd kwamen ze zelfs op voorsprong( 20’ 1-0). Nauwelijks vijf minuten later verdubbelde zij de score, diepe bal en deze wordt uit een scherpe hoek binnen getrapt( 25’ 2-0). Hoekske kon vrij vlug de aansluitingstreffer scoren. Vrijschop van Mertens wordt aan de tweede paal door Van Der Veken in doel verlengd( 29’ 2-1). Iets voor rusten nog eens een poging van Red Star, Vanhoof pakt.

Meteen na rusten kans Red Star, de bal gaat net naast. Dan twee maal Hoekske, eerst op voorzet van Ruts T., Van Der Veken kan net niet scoren. Dan een schot van Cox J. de bal gaat recht op de keeper. Op het uur loopt Red Star verder uit. Een schot gaat aan de tweede paal binnen( 60’ 3-1). Met nog twintig minuten te spelen bijna terug de aansluitingstreffer voor Hoekske maar zowel Van Der Veken als Bijl kunnen de bal niet binnen koppen. En als tien minuten voor tijd Hoekske slecht uit verdedigd legt Red Star de wedstrijd in een definitieve plooi( 80’ 4-1). Waar Red Star de doelpunten vlot scoort laat Hoekske de kansen liggen. Zowel Ruts T. als Van Der Veken krijgen de bal van zeer dichtbij niet over de doellijn. Uiteindelijk weet Hoekske toch nog tegen te scoren, een voorzet van Cox j. wordt door Van Der Veken binnen gelegd( 83’ 4-2). Meteen ook de eindstand in deze derby.

Opstelling Hoekske : VANHOOF, NESKENS(59’ CLAES), NIJS, WILLEKENS, RUTS W., MARLEIN(59’ MEYNEN), VAN DE MERT(59’ BIJL), COX L.(21’ COX J.), RUTS T. ,MERTENS, VAN DER VEKEN.

Gele kaarten Hoekske : geen.

Rode kaarten Hoekske : geen.

Beelden van de wedstrijd, met dank aan onze huisfotograaf EricVdM...