Kempenzonen – Hoekske 4-2

Hoekske was al vlug op achtervolgen aangewezen. Slechte uittrap van Vanhoof, recht in de voeten van een tegenstander en met een stifter zet hij de thuis ploeg op voorsprong(7’ 1-0). 11de minuut grote kans voor Hoekske, Juez Ponce past op Van de Veken maar diens poging wordt nog net van onder de lat in corner verwerkt. Iets over het kwartier scoort de thuisploeg opnieuw. Een dribbel van op rechts en een schot naar de eerste paal gaat binnen (18’ 2-0).  Meteen daarna vrijschop, Vanhoof bokst de bal weg.  Op een corner voor Hoekske kans voor Claes J., de bal wordt nog net voor de lijn weggewerkt. 27’ opnieuw Claes J. met een poging ditmaal gaat de bal recht op de keeper. 28’ en misschien wel de belangrijkste fase van de wedstrijd. Ruts dreigde alleen op doel af te gaan maar wordt neergehaald door de laatste man, de scheids gaf geel in plaats van een zekere rode kaart. Nog  op deze fase kopkans voor Hoekske, maar Claes R. kan net niet genoeg bij de bal om te kunnen scoren. Iets voorbij het half uur, vrijschop voor de thuisploeg en aan de tweede paal kan een speler de bal vrij in doel koppen (32’ 3-0). Meteen ook de ruststand.

Met een bijna onmogelijke opdracht begon Hoekske goed aan de tweede helft met meteen een kans voor Van de Mert, de bal gaat echter over. De eerste poging van de thuisploeg is ook meteen goed voor de vierde treffer. Een schot van ver wijkt af en verdwijnt in het doel (52’ 4-0). Direct daarna kopkans voor Van de Mert, de keeper kan nog net de bal in corner duwen. Hoekske probeert wel maar in de volgende twintig minuten zijn er geen kansen. De grootste kans is op dat moment nog voor de thuisploeg. Vrijschop Vanhoof brengt redding en de rebound pakt hij ook. Met nog een kwartier te spelen doelpunt voor Hoekske. Lambrighs zet de bal voor doel en Van der Veken schiet de bal binnen( 75’ 4-1). Goed vijf minuten voor het einde van de wedstrijd scoort Hoekske een tweede maal. Voorzet Van de Mert en Claes R. kan ongehinderd aan de tweede paal binnen koppen.  Hoekske probeerde nog wel maar scoren lukte niet meer. Hoe anders had de wedstrijd kunnen verlopen als de thuisploeg meer dan een uur met tien man had moeten spelen, we zullen het nooit weten.

Opstelling Hoekske : VANHOOF, JUEZ PONCE, LEYSEN, WILLEKENS(88’ NIJS), DILLEN, CLAES G.(46’ NESKENS,) CLAES R., RUTS(69’ LAMBRIGHS), CLAES J., MERTENS(46’ VAN DE MERT), VAN DER VEKEN.

Gele kaarten Hoekske : Claes G., Juez Ponce, Dillen , Neskens en Lambrighs.

Rode kaarten Hoekske : geen.