Hoekske – Claridge 2-1

Het eerste doelgevaar in deze topper kwam van Claridge. Eerst met een schotje, Van de Mert pakt gemakkelijk. Bij de tweede kans gaat de bal maar net voorlangs. Na vijf minuten een eerste keer Hoekske, Claes J. ziet zijn schot over doel verdwijnen. Minuutje later vrijschop Claridge en met een save duwt Van de Mert de bal in corner. Hoekske had het moeilijk met een fel strijdend Claridge, maar kansen vielen er niet te noteren voor de bezoekers. Bij Hoekske noteerde we in het eerste half uur nog twee schoten. Eerst Dillen met een schot, de bal gaat recht op de keeper. Dan nog een schot van Nijs, de keeper duwt de bal nog in corner. Op het half uur komt Hoekske op voorsprong. Een dubbele één twee tussen Cox L. en Dillen waarbij Cox L. de bal in de verste hoek binnen schiet (30 1-0). En plots veranderd het spelbeeld en neemt Hoekske de bovenhand. Minuut 33 voorzet Claes J. tot bij Cox l., maar zijn kopbal wordt met een schitterende redding van de doelman onschadelijk gemaakt. Enkele minuten later voorzet schot van Dillen , Leysen kan net niet bij de bal om binnen te tikken. Vijf minuten voor rusten verdubbelt Hoekske zijn voorsprong. Corner Dillen wordt terug voor doel gekopt en Claes J. tikt de bal voorbij de keeper( 40’ 2-0). Meteen ook de ruststand.

De tweede helft was nauwelijks twee minuten ver als Claridge de aansluitingstreffer kan scoren. Een snelle ingooi verrast Hoekske, in eerste instantie was er nog een redding van Van de Mert maar de rebound kon makkelijk in doel verwerkt worden(47’ 2-1). Enkele minuutje later schot Claridge, de bal gaat over. Claridge opzoek naar de gelijkmaker, maar kansen leverde dit aanvankelijk niet op. Ook Hoekske kwam voorlopig niet meer aan kansen. In de laatste tien minuten zet Claridge alles op alles en komen er langs beide kanten nog enkele mooie kansen. 80’ kopbal Cox L., keeper duwt de bal in corner. 85’ schot Claridge en Leysen kan nog voor de bal in doel verdwijnt zijn hoofd er tegen zetten en zo gaat de bal net over. Op deze corner kopbal van Claridge, Van de Mert brengt redding. Vervolgens weer Claridge met een schot uit een scherpe hoek, Van de Mert duwt de bal in corner. De allerlaatste kans uit de wedstrijd was nog voor Hoekske, Claes J. komt alleen voor de keeper, maar afwerken lukt net niet. En zo blijft Hoekske in de running voor een plaats in de top 3 of misschien nog iets meer.

Opstelling Hoekske : VAN DE MERT, NESKENS, WILLEKENS( 56’ JUEZ PONCE), CLAES R.(79’ CLAES G.), RUTS(52’ COX J.), CLAES J., NIJS(26’ LUYSTERBORG), LEYSEN, DILLEN, MERTENS, COX L..

Gele kaarten Hoekske : geen.

Rode kaarten Hoekske : geen.