Hoekske B - Motorclub C 9-3

8’ Counter Hoekske B, via David en Mathijs komt de bal bij Willem die voorzet maar Cedrik kan er aan de 2de paal net niet bij. Een minuutje later weer Willem met de voorzet en nu kan Cedrik wel binnen tikken. 1-0. 13’ Hoekschop David, Cedrik staat alleen aan de 2de paal maar kopt net over. Ook Motorclub kan 2x op doel trappen maar Colin pakt beide. 16’ Weer een collectieve aanval van Hoekske. Willem legt breed tot bij Kim die hem mooi in de verre winkelhaak krult. 2-0. Hoekske blijft de betere ploeg met nog enkele mooie kansen maar steeds is het “net niet”. 34’ Cedrik vertrekt van op eigen helft, dribbelt helemaal tot in de backlijn maar geraakt niet voorbij de keeper. Onze verdediging geeft niets weg en de aanvallers voetballen nog enkele mooie kansen bij elkaar maar vergeten het “voorlopig” af te maken. 41’ Na lange tijd nog eens Motorclub. Verre inworp in de backlijn maar het schot gaat over. 1’ later is het Cedrik die weer alleen op doel kan maar stuit weer op de doelman. Kort daarna is het Willem die de bal terug legt en nu lukt het Cedrik wel om de keeper te kloppen. 3-0. Net voor rust stuurt David Mathijs diep maar zijn poging gaat net naast.

Hoekske begint de 2de helft zoals het de eerste helft heeft gespeeld. 47’ David gaat de backlijn in, legt terug op Cedrik. Cedrik legt op zijn beurt terug op Mathijs die makkelijk binnen trapt. 4-0. Direct erna voorzet van Willem en nu is het Cedrik die binnen legt. 5-0. 51’ Hoekske blijft drukken. Luigi staat 1 minuut op het veld en pikt direct zijn doelpunt mee. 6-0. En 4 minuten later scoort Luigi ook de 7-0. 63’ Motorclub probeert eerst nog met een schot dat naast gaat. Direct daarna begaat het een fout op Borke maar de scheids laat doorspelen en van kortbij scoren ze de 7-1. 65’ Eerst redt Colin nog met een mooie save en daarna is het Mathijs aan de overkant die mooi over de keeper stift. 8-1. Colin moet nog 2x ingrijpen op schoten vanuit de 2de lijn. 75’ Peter legt terug voor Luigi maar zijn schot gaat net naast. 76’ Vrije trap voor Motorclub wijkt af op de Hoekske muur en gaat binnenkant paal binnen. 8-2. 79’ Balverlies van Hoekske en Motorclub profiteert. 8-3. 80’ Voorzet Mathijs, borstcontrole van Peter en schiet in de draai met links net naast. 82’ David gaat de backlijn in, trapt op de keeper. In de rebound treft Peter de deklat en dan is het uiteindelijk Mathijs die binnen trapt. 9-3.

Na 2 maanden zonder overwinning is eindelijk nog eens prijs en hoe. Een klinkende overwinning waarin we 9 maal scoorden maar het hadden er nog veel meer kunnen zijn.

Volgende week spelen we weer thuis en dan tegen Pro Mille.

Opstelling: Colin, Borke, Jef VN, Bjorn, Ben, Kim (48’ Liugi), Jo, Cedrik (50’ Peter), Willem, David H en Mathijs.