Schoonbroek – Hoekske 1-4

Binnen de minuut was er al een eerste keer gevaar vanwege Schoonbroek, ver schot, de bal wijkt nog even af en gaat net naast. Door de wind was het voor beide ploegen niet gemakkelijk om te voetballen, wind tegen bleef de bal nogal eens hangen in de lucht en wind mee vlogen de ballen veel verder dan verwacht. Hoekske had wel bal bezit maar tot grote kansen kwamen ze nog niet. Van Roey had twee kleine kansjes maar eerst ging zijn schot over en een kopbal ging net naast. Op het kwartier nog eens Schoonbroek met een schot de bal gaat net naast. Enkele minuutje later verre uittrap Vanhoof, de bal komt bij Dillen deze zet Van Roey alleen voor de keeper en hij brengt Hoekske op voorsprong(17’ 0-1). 22’ plaats bal van Juez Ponce de bal gaat maar net over. Schoonbroek krijgt ook enkele kansjes maar ze krijgen geen bal tussen de palen. 35’ penalty fout op Van Roey, Claes zet zich achter de bal en ziet zijn poging stranden op de boven kant van de lat. Toch wist Hoekske de voorsprong nog te verdubbelen voor rust. Dillen met een schot van buiten de backlijn, de bal wijkt nog eventjes af en gaat zo binnen(42’ 0-2).

De tweede helft had Hoekske de wind in de rug en hoopte zo Schoonbroek op eigen helft te plakken maar het tegendeel was waar. Schoonbroek met meeste balbezit maar ook nu zonder grote kansen. Tot in minuut 72 een schot van ver gaat laag over de grond binnen( 72’ 1-2). En Schoonbroek ging weer volop geloven in een puntje. Hoekske daarentegen kwam tot geen enkele gelukte poging op dat moment. Dan is er een belangrijke minuut. Vanhoof duwt een bal uit de kruising in corner, op deze corner een tegenaanval van Hoekske en Ruts T. brengt Hoekske opnieuw op een dubbele voorsprong(83’ 1-3). Nauwelijks een minuutje later is de wedstrijd definitief beslist. Diepe bal op Van de Mert deze zet voor naar de tweede paal tot bij Dillen en zijn voorzet wordt aan de eerste paal wederom door Ruts T. in doel gelegd (84’ 1-4).

Volgend weekend staat de derby tegen Red Star op het programma, dus supporters kom onze groen witte aanmoedigen.

Opstelling Hoekske : VANHOOF, NESKENS, WILLEKENS, NIJS, JUEZ PONCE, CLAES( 70’ VAN DE MERT), RUTS W., HOEYBERGHS, VANROEY, DILLEN(89’ CAERS), RUTS T.(85’ MEYNEN).

Gele kaarten Hoekske : Claes en Ruts T..

Rode kaarten Hoekske : geen.