Hoekske – Schijf 4-0

Hoekske begon goed aan de wedstrijd en zette Schijf meteen onder druk. En na vier minuten spelen kopte Van de Mert op corner de bal tegen de onderkant van de lat. Eventjes later een poging van Willekens zijn schot gaat recht op de keeper. Na goed tien minuten spelen krijgen ook de bezoekers een eerste kans, het schot gaat echter over.  Iets later opnieuw Schijf, ditmaal staat  Vanhoof op de goede plaats. Een moment later staat Vanhoof opnieuw op de goede plaats om een doelpunt van Schijf te voorkomen.  Vanaf minuut 18 is weer volledig aan Hoekske. Schot Claes J. de bal gaat over. 19’ Claes G. met een poging, de bal gaat tegen de lat. 26’ corner Hoekske, Van de Mert kopt op de keeper. 27’ schot Neskens, de keeper kan nog net de bal in corner verwerken. 31’ voorzet Dillen en weer Van de Mert met een kopkans, ditmaal gaat de bal net naast. 35’ weer een mooie kopkans voor Van de Mert, en weer net niet. 38’ en opnieuw is het Van de Mert die net niet kan scoren. 40’ schot van Mertens, de bal gaat net naast. 41’ schot Juez Ponce, ook nu geen voorsprong voor Hoekske. Iets voor rusten nog eens Schijf, een speler gaat alleen op doel af maar kan zijn inspanning niet af maken en besluit zwak op Vanhoof. Goede eerste helft van Hoekske maar scoren lukte nog niet.

Ook de tweede helft is het vooral Hoekske dat opzoek gaat naar een doelpunt. 47’ schot Claes J., keeper staat op de goede plaats. 53’ corner Hoekse Claes G. ziet zijn poging net naast gaan. 54’ en eindelijk een doelpunt voor Hoekske. Voorzet Dillen, Van de Mert ziet zijn poging nog gered worden door de keeper maar op de rebound van Mertens is de keeper kansloos (54’ 1-0). Nauwelijks een paar minuten later verdubbeld Hoekse zijn voorsprong. Een voorzet van Juez Ponce wordt door Claes J. in doel gewerkt( 57’ 2-0). Eventjes was er een opflakkering van Schijf maar zonder gevaarlijk te zijn. En was het terug Hoekske met een resem kansen. Schot Dillen net naast. Schot Juez Ponce, op keeper. Schot Claes G. op keeper. Schot Dillen op keeper. Uiteindelijk opnieuw een doelpunt voor Hoekske. Een actie van Claes R., hij dribbelt zich tot in de backlijn, bedient Dillen en deze kans laat hij niet liggen (78’ 3-0).  In de laatste tien minuten zakt het tempo maar toch twee kansen voor Hoekske. Eerst een vrije trap van Mertens de keeper kan nog net de bal in corner duwen. 84’ opnieuw Mertens, hij geeft een pas naar Claes J. en zonder aarzelen scoort hij zijn tweede van de namiddag (84’ 4-0).

Mooie en verdiende overwinning van Hoekske in deze seizoensopener.

Opstelling Hoekske : VANHOOF, NESKENS(59’ BIJL) WILLEKENS, NIJS, DILLEN, CLAES R., CLAES G.,    JUEZ PONCE(71’ DAEMEN), CLAES J, MERTENS, VAN DE MERT(59’ LUYSTERBORG).

Gele kaarten Hoekske : geen.

Rode kaarten Hoekske : geen.