Hoekske – Germinal 1-0

Tweede minuut en een eerste schuchtere poging van Hoekske, voorzet Lambrighs, Van de Mert tikt de bal naast. Na tien minuten spelen een grote kans voor Germinal maar Vanhoof kan tot twee maal redden. 14’ weer Germinal met een grote kans ditmaal wordt de kopbal nog net voor de lijn weggewerkt. 15’ schot Germinal ,Vanhoof bokst de bal weg. Na twintig minuten twee goede pogingen van Hoekske. Eerst een plaats bal van Juez Ponce, keeper bokst de bal uit de kruising. Vrijwel meteen daarna schot Lambrighs de bal gaat tegen de lat. 25’ grote kans Hoekske, voorzet Ruts en de vrijstaande Lambrighs schiet de bal over. Eventjes later voorzet Lambrighs, Ruts zet de bal net naast. Voorbij het half uur dan toch een doelpunt. De keeper van Germinal staat ver uit zijn doel en verliest de bal, Ruts kan van op een meter of 40 de bal over de keeper in doel schieten (35’ 1-0). Nog voor rusten een zeer grote kans voor Germinal op de gelijkmaker maar Vanhoof red nog net met de voet.

Tweede helft en Germinal gaat op zoek naar de gelijkmaker, maar het is toch vooral Hoekske dat op de helft van Germinal speelt. En ook de kansen zijn voor Hoekske. Voorzet Bijl, Ruts kopt de bal op de keeper. 67’ weer Ruts met een kans, keeper brengt redding. Germinal loert constant op de counter met hun snelle spitsen maar kansen krijgen ze niet. Hoekske krijgt nog twee mooie kansen. Voorzet schot van Van de Mert gaat naast maar de ingevallen Eyckmans kan nog net bij de bal maar zijn poging gaat in het zijnet. Dan weer Van de Mert ditmaal geraakt hij niet voorbij de keeper. In de laatste seconden is er nog een poging van Germinal maar de bal gaat over doel. En zo wint Hoekske voor de tweede maal op rij thuis met 1-0.

Opstelling Hoekske : VANHOOF, NESKENS, VANHERCK(61’ LEYSEN), WILLEKENS, BIJL, JUEZ PONCE(41’ SMETS), LAMBRIGHS(68’ EYCKMANS), DILLEN, RUTS(82’ WOUTERS), MERTENS, VAN DE MERT.

Gele kaarten Hoekske : Vanherck en Willekens.

Rode kaarten Hoekske : geen.

Beelden van de wedstrijd, met dank aan onze huisfotograaf EricVdM...