Hoekske – Donk 2-3

Eerste kansje was er voor Hoekske, corner Mertens, Willekens kopt de bal over. Nadien penalty voor Donk en meteen staat Hoekske achter (10’ 0-1). Nauwelijks een minuut later kijkt Hoekske al tegen een dubbele achterstand aan. Hoekske probeert uit te voetballen maar de bal blijft steken in een plas water en de spits van Donk kan in een leeg doel scoren (11’ 0-2). Op het kwartier komt Hoekske goed weg, een kans voor Donk wordt nog net voor de lijn weggewerkt. Hoekske gaat nu opzoek naar de aansluitingstreffer. Kopbal Ruts, net naast. Schot Luysterborg, keeper duwt de bal in corner.  Doorbraak Ruts, de verdediger van Donk valt in de backlijn en legt zijn hand op de bal en penalty voor Hoekske. Mertens zet deze feilloos om (23’ 1-2). 28’ Ruts alleen voor keeper, keeper duwt de bal in corner. Op deze corner kopbal Luysterborg, opnieuw duwt de keeper de bal in corner, nu kopt Claes de bal net naast. Op het half uur Donk met een grote kans en ook nu weer een redding op de lijn van een Hoekske verdediger. 35’   schot Ruts in het zijnet. 38’ Mertens alleen voor de keeper maar ook nu een redding van de keeper. 42’ kopbal Ruts, keeper duwt de bal weg en in de herneming schiet Claes naast. Net voor rusten prima voorzet Dillen maar zowel Ruts als Luysterborg komen net te kort om binnen te duwen.

Na iets meer dan tien minuten spelen in de tweede helft kijkt Hoekske opnieuw op tegen een dubbele achterstand. Een mislukte voorzet van een Donk speler gaat over een verraste Van De Mert in doel (56’ 1-3). Hoekske ging nu iets meer risico’s nemen maar echt grote kansen waren er niet meer. Kopbal Claes, keeper pakt. 71’ schot Mertens net naast. 78’ weer kopbal Claes, keeper duwt de bal in corner. Enkele minuten voor affluiten dan toch de aansluitingstreffer voor Hoekske. Voorzet Willekens en Meynen kopt de bal van dichtbij binnen. Minuutje later schot Juez Ponce, keeper pakt. De laatste kans was nog voor voor Donk, Van de Mert duwt de bal in corner.

Opstelling Hoekske : VAN DE MERT, NESKENS, WILLEKENS, NIJS( 70’ VANHOVE), VAN HERCK (51’ HAIDAR), CLAES, JUEZ PONCE, LUYSTERBORG, DILLEN(81’ MEYNEN), MERTENS, RUTS(81’ WOUTERS).

Gele kaarten Hoekske : Dillen T. en Claes.

Rode kaarten Hoekske : Dillen S.

Beelden van de wedstrijd, met dank aan onze huisfotograaf EricVdM...