Germinal – Hoekske 1-3

Hoekske nam meteen het initiatief in de wedstrijd en het spel speelde zich doorgaans af op de helft van Germinal. 8’ kopbal van Van Roey de keeper pakt de bal. 11’ schot van Van Roey ditmaal gaat zijn poging net naast. 20’ schot van Claes, opnieuw de keeper met een redding. Op het half uur poging van Ruts, deze gaat ook maar net naast. Enkele minuten later een eerste keer Germinal met een mooi uitgespeelde aanval en ook meteen een doelpunt( 33’ 1-0). Hoekske reageerde direct via Dillen, ook zijn poging wordt gestopt door de keeper. 40’ vrijschop van Juez Ponce, zijn poging spat uiteen op de lat. Maar toch  komt Hoekske nog op gelijke hoogte in de eerste helft. Cornern van Vanhoof T. tot aan de tweede paal waar Van Roey de bal binnen kopt (45’ 1-1).

De tweede helft met ook nu het meeste balbezit voor Hoekske maar de eerste kansen waren toch voor Germinal. Twee goede kansen maar ook twee keer ging de bal net naast. Hoekske dreigde wel maar kansen waren schaars en zo was het wachten tot een goed kwartier voor het einde op een voorsprong. Juez Ponce met een actie, hij past tot bij Van de Mert en deze legt de bal binnen (73’ 1-2). Reactie van Germinal met een grote kans maar ook nu gaat de bal  naast. Vijf minuten voor het einde is de zege voor Hoekske een feit. Juez Ponce onderschept de bal zet voor naar de tweede paal en Van de Mert scoort zijn tweede van de namiddag( 85’ 1-3). In de allerlaatste seconde zet Van de Mert Dillen alleen voor doel maar zijn poging gaat naast en zo blijft Hoekske ongeslagen met nog één wedstrijd te gaan.

Opstelling Hoekske : VANHOOF B., JUEZ PONCE, NIJS B., WILLEKENS, SMETS, CLAES(48’ MERTENS), VAN ROEY, VANHOOF T.( 73’ PEETERS), RUTS(86’ NIJS K.), VAN DE MERT, DILLEN.

Gele kaarten Hoekske : geen.

Rode kaarten Hoekske : geen.