Overlijden Victor (Fik) Geboers

Op wel zeer korte tijd werd ons opnieuw een droevig bericht overgemaakt van overlijden van iemand die onze club een hele tijd dienstig was.

In de nacht van woensdag (9) op donderdag (10 november) overleed Victor Geboers op 78 jarige leeftijd.

Na een leven van meer dan vijftig jaar als rolstoelgebruiker verbleef Fik de laatste tijd veelal in rust- of ziekenhuizen voor een behandeling van medische problemen ten gevolge van zijn verplicht verblijf in zijn rolstoel.

Hoekske Sport biedt langs deze weg de gevoelens van innig medeleven aan in de eerste plaats aan echtgenote Conny en verder aan de families van dochters Ils en An.

Na het plotse overlijden van broer Willy, enkele jaren geleden, verliest groen-wit opnieuw een lid die toch wel wat betekende voor onze kleuren.

Fik was immers iemand die onmiddellijk op de groen-witte trein sprong bij het ontstaan van de club en hij speelde verscheidene matchen in het reserventeam.

We herinneren ons trouwens nog dat hij gekenmerkt was door zijn nooit afgevende acties en hierdoor was hij de speler die tekende voor het allereerste competitiedoelpunt in de Bremstraat van ons B-elftal (tegen Super Ster). Mede hierdoor klopten wij de kampioen van het jaar tevoren en waren onze allereerste puntjes een feit.

Jammer genoeg werd hij kort daarna slachtoffer van een zwaar werkongeval en was hij voor de rest van zijn leven gebonden aan zijn rolstoel.

Wie echter dacht dat hierdoor zijn taak bij groen-wit was beëindigd, kende Fik niet.

Vele jaren toonde hij een ijverige inzet voor de club en al die tijd was hij als bestuurslid actief. Hij zou tevens lange tijd onze nummer twee als afgevaardigde vergezellen. Ook was hij enkele jaren aangesteld als secretaris, een taak die hij met veel inzet volbracht.

Wij vergeten ook nooit dat hij, tot het ontstaan van onze kantine, zijn woonst ter beschikking stelde van ons bestuur voor de wekelijkse vergaderingen en wij zijn Fik en Conny hiervoor nog altijd dankbaar, niet alleen voor de locatie maar ook voor de altijd vriendelijke ontvangst.

Naast Hoekske Sport hield Fik zich ook nog bezig met allerlei (vooral culturele) hobbys en vele mensen deden op hem een beroep met het verzoek om (foto)kaders aan te maken.

De laatste jaren zagen we Fik niet zo veel meer terug aan ons terrein maar dit was en is zeker geen reden om te vergeten wat Fik al die jaren voor ons heeft betekend.

Hierbij foto van Fik