In volle euforie en met derbykoorts naar het burentreffen

Zware verliescijfers voor de invallers die tegen het team uit Stevensvennen hun meerdere moesten herkennen. Aan de rust was de achterstand al tamelijk groot en zelfs met de strakke wind in de zeilen kon de achterstand na de drink niet meer worden teniet gedaan. Integendeel zelfs. Nummer twee moest het doen zonder onze topschutter en mogelijk had dit tot gevolg dat zelfs een enkele tegentreffer ontbrak. Al zat er die kans evenwel soms toch in. De moed niet verliezen jongens. We blijven onverminderd bij onze bewering staan dat een zorgeloos verloop moet mogelijk zijn. Een uitgelezen kans om dit te bewijzen krijgen we onmiddellijk voorgeschoteld in de derby tegen onze naaste buren.

Voor de gelegenheid van de derby hebben we de kampioenenpalmaressen van beide teams nog eens boven gehaald en daarbij hebben we geconstateerd dat groen-wit met voorsprong bovenaan staat met een vijftal titels meer. Het staat echter als een paal boven water dat het team van achter de Vleminckloop het ondanks deze achterstand, uitstekend heeft gedaan. Dan heeft het er echter toch wel alle schijn van dat het tijdens het huidige seizoen heel wat minder floreert. Vanaf het begin van deze competitie kwamen de roodhemden in de gevaarlijke zone terecht en hoe gedraaid of gekeerd, zij slagen er maar niet in om de zaken te doen keren.

Maar, er is een maar ! We herinneren ons nog levendig hoe moeizaam het voor onze kleuren was om in de heenronde de drie puntjes te veroveren. Slechts in de ultieme minuten konden we ons verzekeren van de overwinning. Het toonde eens te meer aan dat de derby geen sinecure is voor groen-wit. En wat nu? We vallen zeker in herhaling door te stellen dat Red Star alles in het werk zal stellen om op het deliasterrein een puike prestatie neer te zetten. En dat zal zeker het geval zijn nu ze, ondanks de zege tegen het eveneens bedreigde W.Spin, nog steeds de broodnodige puntjes dienen te vergaren.

Maar HS verkeert in een opperbeste stemming nu het nog steeds met een riante voorsprong aan de leiding staat en daarenboven tot op heden geen enkele nederlaag onder ogen diende te zien. En derby of niet, we staan klaar om aan de geleverde prestaties een verder gevolg te breien. Een moeilijk verloop zoals tegen het Desselse Claridge zullen we ten allen tijde proberen te vermijden.

We wensen onze beide teams alle succes toe. Ongetwijfeld zullen de supportercijfers ook weer hoog oplopen.

En oh ja nog dit : omstreeks het voorbije nieuwjaar verdwenen op een mysterieuse manier de wegwijzertjes naar ons terrein die we op verscheidene plaatsen hadden neergezet.

Zoals altijd bleven onze beleidsmensen niet bij de pakken zitten en werden nieuwe bordjes aangemaakt en neergepoot. We konden het niet nalaten om van de gloednieuwe wijzertjes een fotootje te maken. We zijn er gerust in dat de ganse entourage van Red Star ons deliasterrein zonder noemenswaardige problemen zal kunnen terugvinden.