GROEN-WIT HET “”” UNION “”” VAN HET ARBEIDERSVOETBAL.

Na de winterpauze en de onderbreking wegens het virusonding - voor de zoveelste maal al -, beten onze invallers de spits af van het nieuwe jaar. En onmiddellijk kon er gejuicht worden want de puntjes bleven in de Bremstraat waarbij nummer twee een ferme stap nam om zich in het peloton van de reeks te vestigen. Tijdens een geslaagd partijtje, betwist onder een winterzonnetje, konden we ons daarenboven opwarmen aan twee knappe doelpunten van Thomas-Hopeless die samen met een strafschop een zuivere hattrick waar maakte. Goed begonnen jongens. Hopelijk wordt dit het sein om deze competitie verder onbezorgd af te werken. Een competitie trouwens die tot vervelens toe nog maar eens met horten en stoten dient (of diende) afgewerkt.

En nu het tweede deel van competitie 21/22. Met Uitzondering van het team van Schoonbroek hebben wij elke tegenstander al ontmoet en kunnen we ons al een beeld geven van de sterkte van de concurrentie. En hopelijk komt die kennis ons goed van pas willen wij op de goede weg blijven verder gaan. Want dat het afgelegde traject zeer succesvol is geweest staat als een groen-witte paal boven water en dit heeft tot gevolg dat het team uit de Bremstraat met een straat voorsprong de leiding heeft genomen. Het doet ons ongetwijfeld kijken naar de meest succesvolle ploeg in de hoogste reeks van de Belgische voetbalbond waar het pas gepromoveerde Union (St Gilles) vriend en vijand doet staan versteld staan van de prestaties. Net als groen-wit slaagden ze er in om de achtervolgers op een ruime achterstand achter zich te houden. Toegegeven, zowel voor de Brusselaars als voor onze groenhemden, staat er nog een lange weg af te leggen maar je kan helemaal niet ontkennen dat de toestand schitterend is en met een goed gevoel het volgende deel kan worden aangepakt.

Onze boys genieten dan nog het voordeel dat er geen zogenaamde play-offs dienen te worden betwist en er derhalve geen puntenhalvering zal plaats vinden.

Toch is er altijd dat onvermijdelijke cliché dat de zegepraal slechts een feit zal zijn bij het overschrijden van de aankomstlijn en zowel voor Hoekske Sport als voor Union ligt die  nog een hele afstand van ons verwijderd.

Best dus maar om de voetbalstuds netjes op de grond te houden en het beste te hopen voor onze dierbare club.

Intussen kijken we ook naar hen die ons misschien het vuur nog aan de schenen kunnen leggen.

Nu we het toch hadden over Union dat vorig jaar promotie had afgedwongen, richten we onze blikken naar de kampioen van vorig jaar in tweede klasse, namelijk Germinal.

Het team met hun terrein vlak naast de Ring in Lommel, kende in de Bremstraat een tamelijk zware nederlaag waarbij ons een bezoekend bestuurslid toevertrouwde dat zijn club heel wat leergeld zou dienen te betalen, ondanks de toch wel goede prestatie. Of dit leergeld intussen geregeld is zou wel eens kunnen want inmiddels zijn ze opgeklommen naar de bovenste regionen ondanks de twee wedstrijden die ze nog dienen in te halen. Misschien kijken ze nu al uit naar de komst van onze boys die inmiddels al had moeten plaats vinden maar om de gekende redenen niet kon doorgaan. Maar nog andere teams wachten op de dag van de ontmoeting met de huidige leider. Zowel Kempenzonen als de geelhemden uit Achterbos zullen wel gebrand zijn om de nipte nederlaag die ze beide leden, volledig naar de vergeethoek te trappen. Ook nog af te wachten wat het Limburgse Barrier verder zal presteren na de wat rumoerige partij en nederlaag in de match die de absolute topwedstrijd was.

Het staat ons allemaal nog te wachten.

Maar eerst nu de verplaatsing naar Dessel voor het treffen tegen SK Claridge.

De Desselaars konden niet vermijden dat in de heenronde onze groenhemden in het ultieme einde de overwinning nog binnen haalden en al heeft het er de schijn van dat zij zich zonder problemen van het behoud kunnen verzekeren, tegen Hoekske Sport zullen zij zich zeker willen overtreffen en willen ze misschien een voorbeeld nemen aan W.Spin die onze kleuren op hun terrein, een beschamende nederlaag toe dienden, weliswaar in een bekerwedstrijd.

Maar misschien is die nederlaag geen nadeel want groen-wit kan nu alle krachten inzetten voor het verdere verloop van het normale competitiegebeuren. Laat ons dat tenminste hopen. Niet alleen voor een succesvolle afloop maar ook voor een niet onderbroken gebeuren.

Veel succes jongens. Zoals steeds zal er kunnen gerekend worden op de steun van zovelen naast het veld.

Om al wat met groen-wit meeleeft aan te moedigen, keren we terug naar onze allereerste titel in eerste klasse (1979) toen we de champagne mochten bovenhalen, die lekker  gekoeld was in de Nete naast het veld van KWB Stelen (Geel). De gangbare clubattributen, door vele van onze supporters toen gekoesterd, willen we terug even in beeld brengen. (autotruitje,sticker,voetbalbel)