Red Star B - Hoekske B 2-3

De stadsderby van Mol-Sluis stond op het programma voor de B-elftallen.

4’ Verre inworp van Jelle, Bart kopt voorlangs. 11’ Hoekschop Hoekske komt via een hoofd tot bij Mathijs, maar zijn schot wordt van de lijn gered. Red star direct op de counter maar het schot gaat net naast. 17’ Diepe bal van Red Star, Jef kopt terug maar verrast zo onze reeds uitgekomen gelegenheidskeeper Johny. Red Star kan zo makkelijk op voorsprong komen. 1-0. 24’ Afstandsschot van Davy, net naast. 29’ Vrije trap voor Red Star naar de 2de paal, Johny kan er onvoldoende bij en Red Star tikt binnen. 2-0. 34’ Strak schot op de Red Star keeper, deze lost de bal, Cedrik is eerst bij de bal en de keeper begaat de fout. Penalty. David trapt de aansluitingstreffer binnen. 2-1. 36’ Hoekske krijgt de bal niet weg maar de 2 pogingen van Red Star missen richting. 44’ Voorzet van David naar de 2de paal naar Bart, zijn kopbal verrast Cedrik en kopt over.

Een evenwichtige eerste helft waarbij het de details zijn die het verschil maken en de foutjes worden afgestraft.

48’ Hoekschop Hoekske, Thomas kopt aan de 2de paal, keeper pakt. 51’ Aanval opgezet door Cedrik, uiteindelijk is het Mathijs met een strak schot maar de keeper is bij de pinken. 57’ Afstandsschot van David, de bal vliegt over. 61’ Een schot van Cedrik net buiten de baklijn, naast. 66’ Mooie aanval van Hoekske, maar voor doel zijn onze aanvaller niet koelbloedig genoeg. 71’ Siebe komt op links in balbezit en schiet direct snoeihard onder de deklat binnen. Eindelijk de verdiende gelijkmaker. 2-2. 77’ Hoekschop Hoekske. Ben kopt maar de keeper heeft een mooie save in petto. Maar Hoekske blijft drukken en zoeken naar de overwinning. Opnieuw hoekschop, weer geharrewar in de kleine baklijn maar Hoekske krijgt de bal niet in doel. 85’ De goed opzittende Mathijs verovert de bal aan de cornervlag, gaat de rechthoek in, legt af voor Peter en het staat 2-3. 89’ Nog een laatste poging van Mathijs maar over.

Ons B-elftal was de 2de helft heer en meester op het veld en kon de achterstand verdiend ombuigen in een schitterende overwinning tegen onze rood-witte buren.

PROFICIAT jongens!

Opstelling: Johny, Jelle (60’ Hans), Jef, Ben, Siebe, Davy, Bart, Cedrik (70’ Borke), Mathijs, David en Thomas (70’ Ilyas (80’ Peter))

 

Beelden van de wedstrijd, met dank aan onze huisfotograaf EricVdM...