Hoekske B - Red Star B 2-1

Na de mooie overwinning van ons A-elftal met 4-2 moet ook de B-ploeg het opnemen tegen onze buren van de Red Star.

De B-ploeg had iets recht te zetten na het nipte verlies in de heen wedstrijd.

En onze jongens beginnen sterk aan de wedstrijd. 4’ 1ste schot tussen de palen van Jef, de keeper pakt. 6’ Hoekschop Hoekske en Colin zet er zijn hoofd tegen 1-0. Een verdiende voorsprong voor de B-ploeg maar onze buren komen beter in de wedstrijd. 13’ Vrijtrap Red Star, Kenneth gaat goed plat. 16’ Een lichte duwfout in de backlijn, Penalty Red star, maar weer Kenneth die het leder keert. 19’ Colin langs de lijn, gaat naar binnen en trapt uit een scherpe hoek op de 1ste paal. 24’ Red Star op doel en wordt onderuit gehaald in de backlijn. Penalty. Deze keer heeft Kenneth geen verhaal. 1-1. Nu neemt Hoekske terug de overhand. 34’ Flipperkast voor het Red Star doel maar Hoekske krijgt de bal niet tegen de netten. Counter Red Star, via Kenneth gaat de bal naast. 37’ De bedrijvige Colin haalt weer de achterlijn, legt terug, Mathijs trapt op een Red Star verdediger. 38’ Ben stuurt Mathijs diep, zijn schot gaat net naast. 39’ Nu wordt David in het straatje gestuurd, zijn schot gaat voorlangs.

48’ Schot Gerry, keeper duwt in hoekschop. 55’ Voorzet Thomas, Mathijs binnen bereik van de keeper. 56’ Schot Red Star, Kenneth ligt in de goede hoek. 59’ Vrijtrap David en hij krult hem mooi in de winkelhaak. 2-1. 60’ David geeft mee met Thomas maar schiet in het zijnet. 62’ Kenneth nogmaals met een mooie parade. 66’ Vrijtrap Red Star, Kenneth met een save. 75’ Hoekschop Red Star, weer Kenneth met een reflex. Door de kwetsure van Senne moet Hoekske het laatste kwartier met 10 verder. Red Star zet nu alles op alles om toch nog te scoren maar het spel ligt meer stil dan dat er gevoetbald wordt. De wedstrijd sluipt naar het einde en na 5 minuten extra tijd kan Hoekske B de over winning vieren.

Het mooie weer, de vele supporters en de 6 op 6 tegen onze buren zorgt dat het weer een schitterende zaterdag namiddag (en avond) was in het Deliasstadion.

Opstelling: Kenneth, Jelle (73’ Stef), Maarten, Ben, Senne (82’ schouder kwetsure), Gerry, Jef (81’ Guy), Colin (65’ Siebe), Mathijs (80’ Borke), David en Thomas.