Geneberg B - Hoekske B 4-2

Na een lange winterstop kan er terug gevoetbald worden. Ons B-elftal moet naar Ham om Geneberg te bekampen. Hoekske B en Geneberg staan met gelijke punten op de 4de en 5de plaats in de rangschikking.

Wedstrijd begint vrij gesloten met weinig kansen. 21’ Voorzet David AR naar de 2de paal, Thomas kopt voorlangs. 28’ Voorzet Geneberg na balverlies Hoekske. Op de penaltystip kan Geneberg de bal via binnenkant paal tegen de netten trappen. 1-0. Dit was trouwens de 1ste bal tussen de palen van de wedstrijd. 30’ Strak schot van David AR van 10m buiten de baklijn. De keeper pakt met moeite. Hoekske B heeft de wedstrijd nu goed in handen, geeft weinig weg maar kan zelf ook niet veel grote kansen afdwingen. 42’ Vrijtrap Siebe, de keeper bokst in hoekschop. Deze wordt weggewerkt tot bij Borke, zijn schot gaat op de winkelhaak. 44’ Fout op Mourin net buiten de baklijn. Thomas zet zich achter de vrijtrap. Een goeie save van de keeper verhindert de gelijkmaker.

Ook in het begin van de 2de helft is Hoekske de betere ploeg maar eenmaal aan de baklijn lukt het niet meer. Zo krijgt Mathijs enkele schietkansen maar kan ze niet kadreren. 65’ Voorzet David H., ook deze trapt Mathijs over. 71’ Hoekske krijgt de bal niet weg voor doel en Geneberg trapt de 2-0 binnen. Hun 2de schot tussen de palen. 74’ Vrijtrap voor Geneberg, Jef pakt. 75’ Weer een vrije trap Geneberg voor doel en de alleen staande spits trapt de 3-0 binnen. 80’ Mooie aanval van Hoekske over verschillende stations, Ilyas trapt hard binnen. 3-1. 82’ Bart tackelt in de baklijn duidelijk de bal maar de scheids fluit toch penalty. 4-1. 84’ Pass van Bart naar Thomas, Thomas zet voor en Mathijs zet de 4-2 eindstand op het bord.

Hoekske speelde een goede wedstrijd maar deed te weinig met de kansen. Ook enkele discutabele beslissing van de scheids bij de 3-0 en 4-1 hebben Hoekske niet geholpen. Jammer van het puntenverlies.

Volgende week is het de derby van Sluis en spelen we 'aan de overkant van de straat' tegen Red Star. Alle supporters op post!

Opstelling: Jef, Ilyas, Bart, Mounir, Siebe, Borke, Mathijs, Luigi (80’ Simon), David AR (60’ Jelle), David H. en Thomas.