Zonnekloppers – Hoekske 1-2

Op een moeilijk bespeelbaar veld komt Hoekske al vlug op voorsprong. Corner van Mertens wordt door een verdediger in eigen doel gekopt( 2’ 0-1). Minuutje later weer Hoekske, Van de Mert besluit op de keeper. Meteen daarna Zonnekloppers met een poging, Vanhoof red. Na iets meer dan tien minuten spelen ziet Van de Mert zijn schot op de paal gaan, de rebound wordt door Cox L. in doel verlengd maar hij stond buitenspel. Op het kwartier nog eens Zonnekloppers maar ook ditmaal is er een redding van Vanhoof. Dan volgt er vooral holderdebolder voetbal van beide ploegen, vooral door de staat van het veld. Op het half uur nog eens een doelpoging van Zonnekloppers, Vanhoof laar zich niet verrassen. Net voor rusten ook nog eens Hoekske met een grote kans, maar Cox J. ziet zijn poging net over de doellat gaan.

De tweede helft ging Zonnekloppers geloven in een gelijkmaker, maar de kansen waren vooral voor Hoekske. 55’ zowel Cox L. als Claes J. en Mertens krijgen de bal niet in doel. 64’ Cox L. komt alleen voor de keeper maar hij schiet de bal over doel. Enkele minuten later dan toch de dubbele voorsprong. Mertens past tot bij Juez Ponce en met een schot van buiten de backlijn gaat de bal via de binnenkant van de paal in doel( 67’ 0-2). 69’ verre bal Neskens, de keeper is net iets sneller op de bal dan Cox L. 71’ Mertens past de bal tot bij Cox L. ditmaal wordt de bal nog net voor de doellijn door een speler weggewerkt. 72’ plaats bal Merten, de keeper kan de bal nog net in corner verwerken. Zonnekloppers bleef wel geloven in een punt maar grote kansen konden ze niet bijeen spelen. Een kwartier voor het einde dan toch eens een doelpoging maar Vanhoof pakt gemakkelijk. Pas drie minuten voor het einde moest Hoekske een tegendoelpunt slikken. Een voorzet wordt in één tijd binnen geknald’ 97 1-2). Net voor het einde nog een rode kaart voor Zonnekloppers, de doorgebroken Bijl wordt nog net buiten de backlijn neergehaald.

Een wedstrijd waarbij Hoekske de wedstrijd al veel vlugger definitief had moeten beslissen, maar de drie punten gaan wel mee naar huis.

Opstelling Hoekske : VANHOOF, NESKENS, WILLEKENS, CLAES J., DILLEN, JUEZ PONCE, COX J.(72’ CLAES G.), VAN DER VEKEN(56’ RUTS), COX L.(83’ NIJS), MERTENS, VAN DE MERT( 62’ BIJL).

Gele kaarten Hoekske : geen.

Rode kaarten Hoekske : geen.

Beelden van de wedstrijd, met dank aan onze huisfotograaf EricVdM...