SUPER CUP Hoekske Sport – SV Flurky : 1 – 3 : verliezen kan dus toch nog.

Geen bekerwinst voor groen-wit in de finale om de trofee van de Kempen.

Het was inmiddels al geleden van 23 oktober vorig jaar dat we nog eens kennis maakten met een nederlaag. Dat gebeurde eveneens in een bekertreffen. Het lijkt er dus op dat de voetbalgoden – sectie bekermatchen – ons niet zo gunstig gezind zijn.

Nu laten we eerlijk zijn : het team uit de Zelm (Achterbos) verdiende het pronkstuk. Eerder dit jaar hadden ze al een trofee gewonnen in een ander bekeravontuur, wanneer Barrier in de finale werd opzij gezet. De zege van de geelhemden komt derhalve niet onverwacht.

Hoogtepunten in het treffen waren de gemiste penalty door Gunther en naar het einde van de match was er de uitschakeling van doelman Harry-Bart, na een toch wel ongelukkige ingreep.

 

Dat Flurky er alle moed in had bleek al duidelijk tijdens het eerste kwartier. Onze groenhemden werden op eigen helft terug gedrongen. Het bleek duidelijk dat de tegenstander op zoek ging naar een vroege treffer. Het was pas na dit beginoffensief dat de onzen eventjes konden dreigen.

Kort na een drinkwaterpauze was een  Flurky aanvaller de groen-witte verdediging te snel af en legde het leder in de verste hoek binnen 0-1. Harry-Bart diende kort daarna op al zijn kunde beroep te doen om een tweede treffer te voorkomen.

Er kwamen wel pogingen van de groenhemden maar die waren ongevaarlijk en daarenboven kregen zowel als Brent als Gunther een geel kartonnetje onder de neus. Ruststand : 0 – 1.

 

Na de pauze kregen we aanvankelijk de indruk dat de “Flurken” de meeste aandacht zouden besteden aan de voorsprong en kwam Hoekske meer op de proppen.

Een vrijschop van Jonas werd door Gunther over het doel gekopt en even later stuurde Tim Jonny op rechts weg maar hij verkoos een assist in plaats van zelf zijn kans te gaan.

Kwam dan een uitgelezen kans om op gelijke hoogte te komen als Tim zijn schot op een arm van de tegenstander zag belanden. Wat niemand voor mogelijk hield gebeurde toch : Gunther slaagde er niet in om de penalty te verzilveren. Het leder spatte uiteen op de dwarslat.

Kort na de drinkpauze kregen we een knappe actie van Brent en Thomas, die echter door de doelman tot staan werd gebracht.

Kwam dan een klein dipje van de groenhemden en de Achterbossenaars profiteerden hiervan om de voorsprong te verdubbelen. Een verre boogbal verdween boven de hoofden van de groenhemden net onder de lat : 0-2. Niet zo lang nadien kregen we toch opnieuw hoop : Thomas brengt vanop rechts voor doel en Tim knikt de aansluitingstreffer tegen de netten : 1-2.

Een verwachte stormloop van groen-wit bleef echter uit, al kreeg Bjorn de kans op de gelijkmaker maar het leder ging nipt naast het kader buiten.

En dan was het tijd voor een rampzalige actie : bij een uittrap van Bart-Harry werd hij gehinderd door een gele aanvaller en dat zinderde onze goalie helemaal niet. Zijn reactie bleef niet uit en die was fataal. Even voor affluiten mocht hij zich voortijdig gaan douchen.

Jonny was inmiddels gewisseld en derhalve ging de keeperstrui om de schouders van Brazil en mochten de groenhemden met tien man verder. Het was trouwens te laat om nog een laat offensief te beginnen en daarenboven lukten de geelhemden nog een derde treffer die onze kleuren de definitieve genadeslag gaf.

Alle aandacht gaat nu verder naar de competitie. Voor de volgende bekerwedstrijd maken we in oktober de verplaatsing naar Mol-Donk.

Het treffen had wel duidelijk bewezen dat SV opnieuw een geduchte tegenstander zal worden in de nabije competitie.

Maar zeker niet de enige en vandaar een overzicht van enkele voorname teams.

We selecteren een vijftal clubs die de aandacht verdienen : Barrier, Kempenzonen, Schijf Sport, Gerheide en uiteraard Flurky zelf.

 

Natuurlijk konden we het weer niet laten om in onze archieven te duiken en ontdekten we dat Schijf, Flurky en Gerheide tijdens hun beginjaren - elders dan nu - hun terrein hadden. Schijf had een stek zowat een kilometertje terug naar het Retiese centrum (Geeneind). Flurky speelde aanvankelijk op de vroegere terreinen van Mol Sport (aan de spoorweg) en onze eerste wedstrijden tegen Gerheide gingen door achter de kapel, waar nu een watertoren is neergepoot (Endstraat).

 

CSC Barrier : We herinneren ons nog levendig dat enkele jaren geleden onze invallers voor de eerste plaats op bezoek gingen in Lommel. Het werd een verdiend gelijkspel voor onze groentjes maar intussen ging het wel crescendo voor de Limburgers. Na een tweede plek in tweede afdeling kwamen zij in de hoogste reeks terecht en telkens waren zij uitdrukkelijk in het titeldebat gewikkeld.

De titel zelf was hen niet gegund maar het blijft niettemin een prestatie die kan tellen.

Vorige competitie namen onze groenhemden duidelijk de maat van CSC met enkele strubbelingen tot gevolg en vanaf toen zakten ze wat weg met uiteindelijk toch nog een derde plek. Het zou ons niet verbazen als zij voor de derde achtereenvolgende maal zullen gaan voor een plaats vooraan in de rangschikking.

 

Kempenzonen : Is het nog nodig om de Desselaars voor te stellen. Vele matchen werden intussen afgewerkt gedurende vele jaren en die waren dikwijls van beslissende aard. In het palmares van de kampioenentitels komen zij op de tweede plaats, achter … Hoekske Sport.

In de allerlaatste match tegen onze kleuren slaagden zij er warempel in om al na enkele seconden op voorsprong te komen. Het zou hen echter niet baten en de Desselaars bleven op de tweede plaats in de rangschikking. Reken echter maar dat de club – onder de leiding van een bekende vlaming – er opnieuw vanaf de eerste ogenblikken zal staan.

 

Schijf Sport : Was in 1989 al eens kampioen in de hoogste afdeling maar nadien kwamen er weinig in het oog springende prijzen. Of toch : vorig jaar werden zij grandioos kampioen in tweede klasse en het zou wel eens kunnen dat we moeten toegeven dat zij terecht een plaats krijgen in eerste klasse.

De Retienaars hebben er al een lange periode opzitten in het arbeidersvoetbal. Vele jaren geleden kwamen zij uit in een reeks die op zondagnamiddag aan de bak kwam. Menige knappe resultaten behaalden ze toen ondanks de aanwezigheid van sterke teams als Witte Mol, Dijk Sport, Berg Sport.

In de oefenwedstrijden die we onlangs betwistten kwamen onze groenhemden telkens als overwinnaar uit de bus. Maar of dit een juiste waardemeter is durven we betwijfelen.

Hou ze toch maar in de gaten in het nakende seizoen.

 

Voorwaarts Gerheide : De Balenaars (je mag ook “” Grein  “” zeggen) kwamen als “” runner-up “” met Schijf mee naar de hoogste reeks.

De geel-roden zijn samen met teams als RC Pullman en Hoekske Sport de ploeg met de meeste dienstjaren (Steenweg Sport en Motorclub bestonden al langer maar vertoefden enkele jaren in een bevriende bond).

In hun allereerste deelname (1968) lukten zij een enorm groot aantal doelpunten maar het was Germinal dat uiteindelijk de titel binnen rijfde na testwedstrijden. Enkele jaren nadien en bij een eerste groen-witte titelpoging lieten wij hen definitief achter ons. Tot nu dus.

Mogelijk zullen ze niet tot de ernstige titelkandidaten worden gerekend maar je weet toch maar nooit.

 

SV Flurky : Speelde tot twee maal toe kampioen in de hoogste afdeling. De laatste titel kwam er in volle covid-19 periode.

Won zopas twee bekertrofeeën waar we het hoger al over hadden. Het lijdt niet de minste twijfel dat de Achterbossenaars klaar staan om met veel moed aan de competitie te beginnen en dat zou wel eens kunnen betekenen dat zij zich vanaf match 1 al in het titeldebat zullen mengen.

Vorige seizoen waren ze in de Bremstraat  op een gegeven moment op een 0-2 voorsprong gekomen. Het was pas na een spannende fase dat onze groenhemden het tij konden keren. Zeker zijn we ook nog niet vergeten hoe de terugwedstrijd eindigde in een gelijkspel waar we toen best tevreden mee waren.

 

Ongetwijfeld zullen er nog andere kapers op de kust zijn en vanaf 17 september gaan we dat zeker ervaren. Laat ze ons maar eens verrassen.

 

Op 17 september is het dan volop menens met een eerste uitwedstrijd voor beide teams.

We wensen zowel onze hoofdtenoren als onze invallers alle succes toe.

Onze talrijke supporters begroeten we met plezier terug in het Deliasstadion, maar ook op de verplaatsingen van groen-wit, zoals we dat trouwens al ontelbare keren mochten meemaken.

Patrick en Koen zullen eveneens opnieuw paraat staan om eenieder van ons op de hoogte te houden van de prestaties van de groentjes op het terrein zelf.