Schoonbroek – Hoekske 4-1

Hoekske maakte meteen kennis met de nederlaag in het nieuwe seizoen, iets wat ze vorig seizoen geen enkele keer mee maakte. Na een tiental minuten is er balverlies in de verdediging van Hoekse en dit werd ook direct afgestraft ( 10’ 1-0). Enkele minuten later reactie van Hoekske via een schot van Nijs, keeper pakt. Dan is er een poging van Claes, keeper pareert de bal, in de herneming scoort Van de Mert. De scheids keurt het doelpunt eerst goed en geeft nadien buitenspel, in deze fase had er evenzeer een penalty op Claes gefloten kunnen worden. Hoekske had het meeste balbezit maar grote kansen waren er nauwelijks. Het was wel telkens oppassen voor de tegen aanvallen van Schoonbroek.  In minuut 23 was er een lobbal maar de ver uit zijn doel staande Vanhoof kon nog bij de bal. Op het half uur weer Schoonbroek ditmaal ging het schot op de paal. Dan toch een drietal keren Hoekske. 37’ vrijschop Mertens, keeper tikt de bal over de lat. Minuutje later penalty fout op Juez Ponce, oeHhOClaes schiet de bal echter naast. Net voor rusten Dillen met een vrijschop en weer tikt de keeper de bal in corner.

Begin tweede helft en ook nu zijn de kansen voor Hoekske. 46’ poging Mertens, op de keeper.48’ vrijschop Juez Ponce, bal gaat net naast. 51’ Van de Mert met een schot, bal gaat naast. Dan nog eens Schoonbroek met een schot en de bal gaat binnen (52’ 2-0). Hoekske kon de kloof vrij vlug terug dichten. Van de Mert zet met een steekpas Dillen alleen voor doel en de aansluiting is een feit (56’ 2-1). Hoekske op zoek naar de gelijkmaker, en Schoonbroek dat rekent op de tegenaanval. Maar toch is het wachten tot de laatste 10 minuten vooraleer er weer grote kansen komen. 82’ unieke kans voor Caers om de gelijkmaker te scoren maar zijn poging gaat net over. De daarop volgende aanval van Schoonbroek wordt wel afwerkt en meteen boeken toe voor Hoekske ( 84’ 3-1).  Hoekske probeerde nog maar op een counter in de blessure tijd scoorde Schoonbroek nog een vierde maal (90’ 4-1).

Op basis van het geleverde spel verdiende Hoekske meer, maar het zijn de doelpunten die tellen.

Opstelling Hoekske : VANHOOF, NESKENS, NIJS, WILLEKENS, RUTS, JUEZ PONCE, CLAES(63’ PEETERS(75’ SMETS)), MARLEIN(81’ CAERS), VAN DE MERT(66’ LAMBRIGHS), MERTENS, DILLEN.

Gele kaarten Hoekske : geen.

Rode kaarten Hoekske : geen.