Hoekske – Schoonbroek 5-1

Een fel opzittend Schoonbroek maakte het Hoekske moeilijk om in hun spel te geraken. Pas na een kleine tien minuten spelen was er een kansje voor Hoekske, Van de Mert kopte de bal over. Meteen daarna ook een kansje voor Schoonbroek, Vanhoof pakt de bal. Dan is er een schot van Van de Mert, de bal gaat recht op de keeper. Direct hierna een mooie kans voor Ruts, hij schiet de bal echter naast. Dan volgt er een kwartier vooral middenveld spel. Iets voor het half uur dan toch nog eens Hoekske met een poging van Cox, de keeper duwt de bal in corner. Met nog tien minuten in de eerste helft een grote kans voor Van de Mert maar zijn schot wordt nog door een speler voor de lijn weggewerkt. Toch komt Hoekske nog in de eerste helft op voorsprong. Via Bijl en Mertens komt de bal tot bij Marlein en met een prachtig afstandsschot scoort hij de openingstreffer (38’ 1-0).

Meteen na de rust opnieuw Van de Mert met een kans, de bal gaat over. Dan is er een grote kopkans voor Ruts, hij kopt de bal echter naast. Schoonbroek geloofde nog in de gelijkmaker maar kansen bleven uit. Met nog twintig minuten te spelen komt Hoekske op een dubbele voorsprong. Een actie van Ruts en ditmaal legt hij de bal wel tegen de touwen( 70’ 2-0). Nog geeft Schoonbroek niet op een krijgt zo twee kansen. Eerst was er een schot, Vanhoof pakt. Dan op een afgeweken vrijschop een poging, de speler stuurt de bal over doel. Negen voor tijd is de wedstrijd definitief beslist. Een voorzet wordt aan de tweede paal door Bijl binnen gewerkt(81’ 3-0). Enkele minuten later alweer doelpunt. Een voorzet van Bijl wordt door Luysterborg tegen de netten geprikt. Ook Schoonbroek scoort een doelpunt, na slecht wegwerken van de bal, is er geharrewar voor doel en krijgt Neskens de bal ongelukkig tegen zijn voet en ziet de bal in doel verdwijnen(87’ 4-1). Meteen daarna scoort Hoekske een vijfde keer via Cox(88’ 5-1). Meteen ook de eilndstand.

Opstelling Hoekske : VANHOOF, NESKENS, LEYSEN(17’ BIJL), NIJS, DILLEN, CLAES(66’ WILLEKENS), MARLEIN, RUTS, COX, MERTENS, VAN DE MERT(56’ LUYSTERBORG).

Gele kaarten Hoekske : geen.

Beelden van de wedstrijd, met dank aan onze huisfotograaf EricVdM...