Hoekske -Red Star 4-2

De massaal opgekomen supporters zagen een spannende derby met veel doelpunten. Het eerste half uur was het vooral Red Star dat het overwicht had.  10’ kans Red Star maar de spits schoot de bal onbesuisd hoog over. Verder trachtte Red Star vooral met hoge ballen naar voor gevaarlijk te zijn maar grote kansen waren er niet. Iets voorbij het kwartier moest Vanhoof toch redding brengen met de voet op een schot. Hoekske kon er aanvallend niet veel tegenoverstellen. Enkel Van Roey met een schot de bal gaat naast. Iets voor het half uur kwam Red Star op voorsprong, schot van buiten de backlijn en Hoekske moest achtervolgen( 27’ 0-1). Hoekske kwam nu beter in de wedstrijd en op vrijschop van Mertens kon Van Roey net niet goed bij de bal en zijn poging ging naast. Enkele minuten later corner Hoekske de bal wordt in eerste instantie nog weggewerkt maar de tweede voorzet wordt door Vanbaelen onhoudbaar binnen gekopt( 38’ 1-1). Toch kijkt Hoekske tijdens de rust tegen een achterstand aan. Op slag van rusten corner Red Star en de bal wordt aan de tweede paal binnen gekopt(45’ 1-2).

Begin tweede helft en er is meteen een heel ander Hoekske te zien. Hoekske eiste het balbezit op en ging op zoek naar de gelijkmaker. De eerste pogingen wist de keeper van Red Star nog onschadelijk te maken. Maar op het uur moest hij zich toch omdraaien, op penalty wist Claes Hoekske terug gelijk te brengen(60’ 2-2). En enkele minuten later kwam Hoekske zelfs al op voorsprong, schot Van Roey van buiten de backlijn en bal gaat net naast de paal binnen(64’ 3-2).  En op zeven minuten tijd wist Hoekske nog een derde treffer te scoren. Diepe bal op Dillen deze zet voor en aan de tweede paal kon Van de Mert de voorsprong verdubbelen( 67’ 4-2). Met nog iets minder dan twintig minuten te spelen kreeg Vanbaelen zijn tweede gele kaart en groeide de hoop terug bij Red Star op een punt. 72’ vrijschop Red Star Vanhoof met een prima redding. Red Star ging op zoek naar een doelpunt maar Hoekske was gevaarlijker op de counter en kreeg nog de betere kansen. 78’ schot Dillen prima redding keeper, de rebound van Van Roey wordt nog voor de lijn weggewerkt. 80’ grote kopkans voor Van de Mert en weer goede redding van de keeper. Red Star probeerde nog wel maar tot kansen kwamen ze niet meer.

Opstelling Hoekske : VANHOOF, NESKENS, WILLEKENS(13’ VANBAELEN), NIJS(53’ VAN DE MERT), RUTS W., JUEZ PONCE, CLAES, RUTS T.( 65’ VANHOOF T.), VAN ROEY, MERTENS, DILLEN( 90’ MEYNEN).

Gele kaarten Hoekske : Juez Ponce

Rode kaarten Hoekske : Vanbaelen( 2x geel)