Hoekske – Red Star 3-1

Hoekske begint goed aan de wedstrijd en komt al snel op voorsprong. Een vrije trap van Mertens wijkt af in de muur, de bal komt bij Ruts en hij kan ongehinderd scoren (3’ 1-0). Een kleine tien minuten later kan Hoekske de voorsprong verdubbelen. Na een penalty fout op Van Der Veken zet Mertens de strafschop om (12’ 2-0). Op het kwartier kopt Van Der Veken een ingooi door maar de keeper staat op de goede plaats. 24’ een verre lobbal van Juez Ponce gaat maar net over. Vanaf dan komt Red Star aan de betere doelkansen. In eerste instantie wordt en nog een bal net voor de lijn weggewerkt maar als de bal terug voor doel komt wordt er toch gescoord (27’ 2-1). 30’ vrijschop voor Red Star, Van de Mert met een redding. 33’ kopbal kans voor Red Star de bal gaat over. 36’ na ver uitkomen van Van de Mert wordt de bal van ver richting doel gestuurd, Nijs is nog net op tijd om de bal voor de lijn weg te werken. Net voor rusten is er nog een goede poging van Van Der Veken, maar met een prima redding van de keeper blijft de ruststand 2-1.

Na een niet zo goede eerste helft zakt het niveau in de tweede helft nog verder weg. Pas iets na het uur terug wat opwinding. Na een domme overtreding in de backlijn op Van Der Veken krijgt Mertens de kans om zijn tweede penalty te scoren, ook nu doet hij dit feilloos (63’ 3-1). Vijf minuutje later vrijschop van Juez Ponce, de keeper kan de bal nog net in corner duwen. Met nog een klein kwartier te voetballen is er een eerste grote mogelijkheid in de tweede helft voor Red Star. Van de Mert brengt redding met de voet. Vijf minuten voor affluiten krijgt Dillen een kans maar besluit op de keeper. 87’ grote kans voor Red Star maar de spits die alleen voor de keeper staat schiet de bal ver over. Ook de laatste kans van de wedsstrijd was er eentje voor Red Star maar tot twee maal toe krijgen zij de bal niet over de doellijn. En zo bleven de drie punten verdiend in het Deliasstadion.

Opstelling Hoekske : VAN DE MERT, NESKENS, NIJS, WILLEKENS, DILLEN, MARLEIN(76’ DAEMEN),  JUEZ PONCE, RUTS, LAMBRIGHS(50’ BIJL), MERTENS, VAN DER VEKEN.

Gele kaarten Hoekske : Ruts.

Rode kaarten Hoekske : geen.