Hoekske – Gerheide 2-4

Hoekske begon nog redelijk goed tegen Gerheide en kreeg zo ook de eerste kansen. Schot Van Hoof, keeper duwt de bal in corner. 21’ corner Hoekske Van de Mert kopt tot bij Van Hoof en hij kopt de bal over. Vanaf dat moment ging Hoekske slordiger acteren en kwam Gerheide in de wedstrijd. Vanaf dat moment waren de beste kansen voor Gerheide. Eerst nog met twee pogingen die net naast gingen. Maar iets voorbij het half uur kwamen ze toch op voorsprong. Verre voorzet en de bal werd door een Gerheide speler binnen gewerkt (34’ 0-1). Enkele minuten later weer Gerheide ditmaal kon Vanhoof de bal in corner verwerken. Via Dillen kwam Hoekske nog eens aan een kans, zijn schot wordt door de keeper in corner gezet. Op deze corner zet Gerheide een counter op en scoort een tweede keer (42’ 0-2).

Meteen na rusten kan Hoekske tegen scoren. Een voorzet van Ruts wordt door Dillen binnen gewerkt (47’ 1-2). Direct daarna tegen prik Gerheide de bal gaat net naast. Hoekske ging opzoek naar de gelijkmaker maar het was wachten tot op het uur. Een vrijschop van Gerheide wordt onderschept, Van de Mert stuurt Dillen diep, deze omspeelt de keeper de scoort (60’ 2-2). Er op en erover dacht iedereen maar de  goal viel aan de andere kant. Vrijschop Gerheide, pasje opzij en de voorzet wordt aan de tweede paal binnen getikt (64’ 2-3). Met nog iets meer dan een kwartier te spelen komt Hoekske opnieuw twee doelpunten achter. Balverlies en de spits van Gerheide komt alleen voor doel en scoort (72’ 2-4). Hoekske zette nog eens alles op alles en kreeg nog enkele mooie kansen. 79’ schot Ruts bal in corner, corner komt tot bij Dillen, hij schiet op de onderkant van de lat. 80’ kopbal Van de Mert, keeper pakt. 81’ knal van Valkiers de bal gaat over. Gerheide is ook nog een keer gevaarlijk met een vrije schop, Vanhoof bokst de bal weg.

Volgens mij is dit de eerste thuisnederlaag sinds 18/01/20.

Opstelling Hoekske: VANHOOF, NESKENS, WILLEKENS(66’ SMETS), NIJS, BIJL(75’ MEYNEN), VALKIERS, MERTENS, RUTS, DILLEN, VAN HOOF(46’ CLAES), VAN DE MERT.

Gele kaarten Hoekske : Valkiers.

Rode kaarten Hoekske : geen.

Beelden van de wedstrijd, met dank aan onze huisfotograaf EricVdM...