Germinal – Hoekske 1-2

De eerste kansen waren voor Hoekske, eerst Dillen met een schot en even later kon Cools net niet bij een voorzet van Eyckmans om de bal binnen te tikken. Op de eerste kans van Germinal was het wachten tot op het kwartier, een schot ging in het zijnet. Na goed twintig minuten spelen kwam Germinal op voorsprong. Een voorzet wordt vrij simpel binnen getikt in het midden van de goal (21’ 1-0). Minuutje later stond het bijna 2-0, maar de spits van Germinal die alleen voor Van de Mert kwam kon de bal niet voorbij de keeper krijgen. Weer een minuutje later diepe bal van Hoekske, Cools komt alleen voor de keeper en scoort de gelijkmaker (23’ 1-1). 26’ schot van Leysen maar de bal wordt nog voor de doellijn weggekopt. Verder in de eerste helft noteerde we nog een schot van Germinal dat door Van de Mert gepakt werd. Slordige eerste helft van beide ploegen.

De tweede helft was er een beter Hoekske te zien en al vlug kwamen zij op voorsprong. Een actie via Leysen, Cools en Dillen wordt afgewerkt door Juez Ponce (49’ 1-2). Hoekske ging op zoek naar een derde treffer maar Juez Ponce zag tot drie maal toe zijn poging niet in doel belanden. Eerst een schot recht op de keeper, een tweede poging gaat net naast en de derde poging, een vrijschop, gaat via de onderkant van de lat en de rug van de keeper maar net niet in doel. Germinal had na rust één kans, een vrijschop wordt met een reflex van Van de Mert nog net in corner verwerkt. Verder waren er nog mooie kansen voor Hoekske, zelfs open kansen. 68’ Claes alleen voor de keeper maar zijn schot was te zwak. 75’ kans voor Cools, de bal gaat over. 76’ weer Claes maar opnieuw was te afwerking niet wat het moest zijn. 77’ Hoeyberghs met een grote kans, ook hij krijgt de bal niet voorbij de keeper. 81’ Neskens met een kans, zijn poging gaat over. En in de slot seconden nog een grote kans voor Cools, maar ook ditmaal kon Hoekske zijn voorsprong niet vergroten.

Een redelijke tweede helft van Hoekske maar scoren blijft voorlopig toch het probleem.

Opstelling Hoekske : VAN DE MERT, NESKENS, NIJS B., WILLEKENS, EYCKMANS( 63’ MEYNEN),         JUEZ PONCE, LEYSEN, DILLEN, HOEYBERGHS, MERTENS(33’ CLAES), COOLS(90’ NIJS K.).

Gele kaarten Hoekske : geen.

Rode kaarten Hoekske : geen.

Beelden van de wedstrijd, met dank aan onze huisfotograaf EricVdM...