Competitie 2022 --- 2023 : oefenprogramma

Nu het volgende seizoen met rasse schreden nadert, achten we een overzicht van onze toekomstige tegenstrevers erg nuttig.

Voor we volgende maal een overzicht van de voornaamste kandidaten voor de hoogste eer geven, komen we eerst nog terug op de voorbereidingen die zich nu stilaan aan de eindmeet bevinden.

In een eerste partij tegen de ploeg uit de streek van Juul Kabas (Schijf Sport), stonden de kampioenen van eerste en tweede klasse (competitie 21/22) tegenover  ekaar. Het werd een gelijk opgaande wedstrijd die uiteindelijk met de kleinste score door de groenhemden van de Bremstraat werd afgesloten (1-0).

De wedstrijd werd sportief betwist al moeten we wel melding maken van de fout van een bezoekende aanvaller op gelegenheidsdoelman “ Jorre “ die hierbij gekwetst het veld diende te verlaten. Jonny nam onmiddellijk zijn plaats in en die had vroeger al bewezen dat hij onder de lat beslist kwaliteiten heeft. Naar het einde toe verhinderde hij een mogelijke 0-1 achterstand wanneer hij in een uiterste reflex met de vingertoppen het leder nog tegen het metaal kon duwen. Vlak daarop (2 minuten voor tijd) scoorde Thomas-Hopeless de winninggoal, wanneer hij de laatste hoekschop van de partij binnen kopte. Eventjes te voren had die andere Thomas de score al kunnen openen maar zijn eindschot viseerde onze kantine. (eindstand 1-0).

Voor de terugmatch verwijzen we graag naar het einde van ons rapport.

De week daarop (HS – RS) was er ondanks het vriendschappelijk karakter van dit burentreffen alweer de grote drukte. Het belooft zeker en opnieuw een reuze opkomst later op het jaar tijdens de competitiebetwistingen.

Heuglijk feit was dat Joris terug van de partij was. En die zorgde al direct voor een geslaagde hilariteit. Zijn allereerste uittrap was zodanig mislukt dat de tegenstrever maar in te leggen had. Gelukkig was “” Tom-Willy “” bij de zaak om het misgebeuren op de lijn te keren.

Aanvankelijk waren de kansen niet gevaarlijk. Beide teams zochten wel de goal van de tegenstrever op maar zonder problemen voor de beide goalies. Naar het einde van de eerste helft waren de fasen dan toch wat meer de moeite waard maar scoren lukte niet.

Dat veranderde na de onderbreking. Red Star kwam eerst op voorsprong maar met een afstandsschot maakte Stijn de groen-witte achterstand onmiddellijk ongedaan. Het werd meteen het sein voor nog enkele groen-witte treffers en hierin had de hattrick van Thomas het leeuwenaandeel.

Tussendoor werd een doorgebroken Tim in de grote rechthoek foutief gestopt en wie anders dan Gunther rondde de penalty succesvol af.

Helemaal op het einde kwam een verre uittrap van Harry-Bart tot bij Tim. Thomas was goed gevolgd en legde meteen de eindstand vast (5-1).

Red Star kreeg normaliter de kans op een revanche aan de Vleminckloop maar beide partijen kwamen overeen om het treffen niet te laten doorgaan.

Hoekske sport – Donk Sport :   6 – 1

Sportief treffen met een uitslag die misschien ietwat overdreven was maar waar het verschil duidelijk zat in de afwerking. Het groen-witte aanvalstrio (Brent, Thomas, Tim) had reeds aan de pauze voor een geruststellende 4-0 voorsprong gezorgd en tot dan had goalie Jonny en zijn verdediging nog geen krimp gegeven.

Wanneer dan even na de rust de 5-0 op het bord kwam was er van spanning helemaal geen sprake meer. Toch bleven de bezoekers goed meedoen maar Jonny(zie foto) had een sublieme safe in huis.

Wanneer de ref (manager-trainer Friete) een lichte fout voor handspel floot kon het team van tegen het kanaal de verdiende eerredder aantekenen.

De uiteindelijke uitslag viel dan enkele minuten voor affluiten.

De doelpunten op een rijtje :

5° minuut : Thibaut stuurt Brent op links weg, diens voorzet wordt door Gunther gemakkelijk over de doellijn geschoven (1-0).

15° minuut : Stijn rukt op rechts mee naar voor. Brent werkt de actie af 2-0.

20° minuut : Brent scoort opnieuw ditmaal op voorzet van Tim : 3-0.

40° minuut : via Brent en Tim komt het leder bij Thomas en ook hij scoort : 4-0.

65° minuut : na een gezellig onderonsje tussen Jonny en de verdediging komt de bal via Ben bij Brecht terecht en die laat de kans niet liggen : 5-0.

75° minuut : actie tussen Ben en Stijn tot bij Brent en die scoort zijn vierde treffer.

Schijf Sport – Hoekske Sport   : 1-3

Rustig partijtje met aanvankelijk twee evenwaardige partijen. De bezoekende groenhemden scoorden wel redelijk vlug : Gunther stuurde Thomas op links weg en dan weet je wel (0-1).

Diezelfde Thomas zou zich trouwens ontpoppen als de beste man op het veld tenminste in het eerste deel. Zowel in de aanval als bij de assists zou hij zich in gunstige zin laten opmerken.

Na de onderbreking liet hij zich vervangen evenals enkele anderen. Een gunstig moment om te melden dat het aandeel van hoofdtenoren evenwaardig was aan het aantal invallers.

Naarmate de rust naderde eiste HS de hoofdrol op en tot drie maal toe diende de tegenstander (foutief) in te grijpen.

De tweede helft bracht enkele kansen voor de groentjes maar David, Friete en Jonny trapten het ronde leder naar de nabijgelegen maïsvelden.

Precies op het half uur was het dan toch raak. Jonny bereikte Friete en die miste niet (0-2).

Schijf probeerde wel te reageren maar Milan werd niet erg verontrust.

Een tegenprik van Dennis en Friete bracht wel gevaar maar de bal raakte niet over de doellijn. Vlak daarna kwam er dan toch die algemene aanval van de Retienaars en de bordjes

wezen 1-2.

Geen hoop echter voor de thuisploeg want enkele minuutjes voor het eindsignaal rukte Jonny op rechts op, speelde door naar Friete en die gaf Dennis de kans om de 1-3 eindcijfers vast te leggen.

Nog een kanttekening betreffende deze match : de verdedigers Bjorn en Wouter speelden een voortreffelijke partij. Schijf zal het voorzeker geweten hebben. Prima jongens.

Over de Retiese tegenstander komen we nog terug in ons volgende rapport.

Als laatste stuk in de voorbereiding rest er nog het partijtje tussen de nummers één en twee, Dit treffen gaat door op het ogenblik dat de eerste bekerconfrontaties geboekt zijn.

Maar eerst is er nog de super cup en die wordt betwist op een neutraal terrein achter het kerkhof van Millegem.

De ploeg uit Achterbos hoeven wij zeker niet meer voor te stellen. Het wordt zonder twijfel al een meer dan serieuze test nog voor de eigenlijke competitie van start gaat.

Zoals hoger gemeld komen we een volgende maal terug met enkele tegenstanders van groen-wit. En Flurky zal in het lijstje zeker niet ontbreken.

Pittige kanttekening : zopas bereikt ons het bericht dat Jo Caers wel eens de nieuwe president zou kunnen worden van de geelhemden. (eerder aangesloten bij Millegem, nadien de kleuren verdedigt bij Flurky, waar hij tot op heden afgevaardigde was.) Het zou zonder twijfel wel eens een flinke opsteker kunnen betekenen als zijn team precies nu onder zijn nieuw voorzittersschap met de buit ging lopen.

Mogelijk houdt hij dan toch best rekening met onze groene-witte Bart ( zoon van Jo), die aan de mogelijke glorie wel eens een stokje zou kunnen voorsteken.

Misschien een reden te meer om aan deze match een bijkomend cachet te geven.

Veel succes jongens.

Op de foto : Jonny in het doel. Misschien zouden de tegenstrevers wel eens tevreden kunnen zijn dat hij niet in de voorlinie te zien is.